Investeren in duurzame innovatie: 3D geprinte huizen

23 juni 2021

Investeren in duurzame innovatie: 3D geprinte huizen

Eind vorig jaar werd in India een 3D-geprint huis opgeleverd, dankzij een investering van Shelter Tech, Habitats innovatieplatform dat zich richt op milieuvriendelijke oplossingen voor betaalbare woningen (zoals ook het upcyclen van plastic flesjes tot bouwstenen).

ShelterTech zoekt contact met start-up bedrijven om samen, op een milieuvriendelijke manier, betaalbare woningen op de markt te zetten. Eén van de creatieve ideeën is een 3D geprint huis dat samen met Tvasta Manufacturing in november 2020 in India gebouwd werd. Binnen 30 dagen stond het huis, maar men hoopt deze tijd in de toekomst te kunnen verkorten naar één week.

Geprinte woningen staan voor een duurzame manier van bouwen: er zijn minder materialen nodig, de huizen worden sneller gebouwd én er is meer ruimte voor flexibiliteit en gepersonaliseerde ontwerpen.

“3D-printen is geen wondermiddel: meerdere factoren zijn van belang bij het bouwen van betaalbare woningen, zoals grondbezit en financieringsmogelijkheden,’’ vertelt Patrick Kelley van Habitat. “Maar deze technologie heeft grote potentie om bouwkosten te verlagen, water te besparen en materiaalverspilling tot wel 65% te verminderen.”

Nieuwsbrief
Sluiten