Live Online Crowdfunding Event Habitat Nederland

Op 15 december organiseert Habitat Nederland voor het eerst een live online crowdfunding event. In dit anderhalf uur durende event schakelen wij naar Nepal, Zambia en Oeganda waar onze collega’s ter plaatse je alles vertellen over Habitats werk in hun land. Onze ambassadeurs Buddy Vedder en Marlayne Sahupala presenteren de avond en jij als deelnemer kunt live meepraten en al je vragen stellen aan de experts.

Het is een fondsenwervend event maar doneren is natuurlijk helemaal vrijwillig. Een kleine waarschuwing: het werkt aanstekelijk! We nodigen je van harte uit om ‘aanwezig’ te zijn bij deze onvergetelijke avond. Een kaartje kopen is niet nodig; jij en je gasten hoeven ons alleen maar te laten weten dat je erbij bent op 15 december.

Meld je gratis aan voor dit event

Project 1: Een beter leven voor Dalit families in Nepal
Hoewel Nepal officieel het kastenstelsel – dat discriminerende systeem waar je afkomst je toekomst bepaalt – heeft afgeschaft, leven mensen uit de onderste kaste in Nepal nog altijd in bittere armoede. De Dalit is zo’n bevolkingsgroep. Als de onderste laag in het stelsel hadden ze nauwelijks kansen op een goede opleiding of werk. Maar nu het kastenstelsel is afgeschaft houden hun slechte woon- en leefomstandigheden deze Dalit-families gevangen in hun uitzichtloze situatie.

Daarom bouwt Habitat huizen voor de Dalit. In dit project stelt de overheid land ter beschikking. Habitat neemt de bouw van huizen voor haar rekening. In dit project krijgen 80 families eindelijk die lang verwachte kans om te bouwen aan een beter leven.

Project 2: Water voor Zambia
Veilig drinkwater is schaars in Zambia, zeker op het platteland en in de sloppenwijken. En dat terwijl juist nu – in deze tijd van corona – schoon water belangrijker is dan ooit! Daarom bouwt Habitat in Zambia niet alleen huizen, maar zet zich ook in voor veilig drinkwater. Met een waterpomp op zonne-energie die dagelijks duizend mensen van schoon drinkwater voorziet of een waterkiosk waar 300 gezinnen water kunnen halen, zorgt Habitat voor een goede en gezonde leefomgeving.

Maar Habitat zorgt niet alleen voor het water zelf, we geven ook voorlichting over goede sanitaire gewoontes. Hiermee kunnen de mensen in Zambia zichzelf en hun familie beschermen tegen ziektes – uiteraard tegen corona, maar ook tegen andere virussen en bacteriën.

Project 3: Een huis en een opleiding voor jongeren in Oeganda
In Oeganda ondersteunt Habitat kwetsbare gezinnen en de gemeenschappen waarin ze leven. Dit zijn bijvoorbeeld gezinnen met een alleenstaande ouder of grootouder aan het hoofd of met weeskinderen. Gezinnen die door omstandigheden zelf niet in staat zijn om voor een goede en veilige leefomgeving te zorgen. Zij kunnen een steuntje in de rug heel goed kunnen gebruiken!

Met de bouw van een Habitathuis en een wc krijgen deze families de veiligheid en bescherming die ze nu zo missen. Daarnaast biedt Habitat jongeren een vakopleiding – als timmerman, kapster of kleermaker bijvoorbeeld – en ondersteunt volwassenen bij het opzetten van een eigen bedrijfje. Zo kunnen zij zelfstandig een beter bestaan opbouwen vanuit de veilige basis van hun huis en een positieve bijdrage leveren aan de gemeenschap waarin ze leven.

Het event in het kort:

Datum: Dinsdag 15 december

Tijd: 17.30 – 19.00 uur 

Locatie: online; als je je hebt geregistreerd ontvang je een link naar het evenement

Dit evenement wordt geproduceerd door Broerz

Meld je gratis aan voor dit event
×