Na maanden van onzekerheid zijn Eyüp en Gülsüm weer veilig thuis

Van de 110.000 inwoners van Elbistan, Turkije ontvluchtten maar liefst 85.000 mensen hun stad. Zo ook Eyüp (83) en zijn vrouw Gülsüm. “Ik was me aan het voorbereiden op het ochtendgebed toen de eerste aardbeving plaatsvond,” vertelt Eyüp. “Mijn vrouw lag nog te slapen en werd ruw gewekt door de schokken. De lamp in de gang zwaaide wild heen en weer en we hoorden onze buren in paniek schreeuwen. We zijn naar buiten gerend en zijn met de Muhktar (de buurtleider) naar een nabijgelegen school gegaan. Tijdens de tweede aardbeving schuilden we onder de schooltafels.”

Na deze traumatische gebeurtenis konden Eyüp en Gülsüm niet terug naar huis. De waterleidingen in hun gebouw waren gesprongen en in hun appartement stond een halve meter water. Er brak een zware tijd aan voor het bejaarde echtpaar. Ze hebben maandenlang in diverse opvanglocaties doorgebracht, maar konden maar aan één ding denken: terug naar hun eigen huis.

Habitats ingenieurs kwamen de schade opnemen en voerden herstelwerkzaamheden uit aan zowel de muren als de vloeren, waardoor Eyüp en Gülsüm eindelijk weer naar huis konden. Hoewel de angst voor naschokken nog sluimert, wonen Eyüp en Gülsüm weer met een gerust hart in hun vertrouwde omgeving, dankzij de steun van Habitat Nederland en de gulle donaties via Giro555.

Nieuwsbrief
Sluiten