Met Facebook en Instagram meer mensen bereiken

Bijna niemand in het getroffen gebied weet of zijn huis nog veilig is. De bevolking is bang en getraumatiseerd, en mensen durven hun huis niet meer in omdat ze de tegenstrijdige berichten die ze horen eenvoudigweg niet vertrouwen. En het risico dat je huis niet veilig is of elk moment kan instorten wil niemand lopen.

Online informatie

Om toch zoveel mogelijk mensen in de getroffen gebieden te bereiken en hen te laten weten hoe zij kunnen zien hoe veilig hun huis is en hoe ze aan betrouwbare informatie kunnen komen, zetten wij social media in. Via Facebook en Instagram draait op dit moment een online communicatiecampagne, waarmee we met duidelijke beelden en uitleg vertellen waar je aan kunt zien of een huis nog veilig is en hoe je het veilig kunt repareren. Door mensen op deze manier te begeleiden, kunnen zij vol vertrouwen terug naar huis en hun leven weer oppakken. Ook ontstaan hiermee plekken in de opvangcentra voor mensen die (nog) niet kunnen terugkeren naar huis.

Met de campagne bereikten we al zo’n 800.000 mensen. We blijven doorgaan om meer mensen te bereiken, en veilig terug naar huis te laten keren.

 

Nieuwsbrief
Sluiten