De 5-jarige Josselyng maakt haar huiswerk op een stevige betonnen vloer die haar familie heeft laten leggen door Habitat for Humanity.

Een veilige vloer voor Josselyng en haar familie

Dit is Josselyng, een vrolijke 5-jarige die dol is op rekenen en alles wat met cijfers te maken heeft. Sinds haar huis een betonnen vloer heeft, vindt ze het leuker en makkelijker om haar huiswerk te doen. “Ik heb geen bureau, maar ik gebruik plastic stoelen en doe al mijn huiswerk,” vertelt ze met een glimlach.

Josselyng en haar familie wonen in Nagarote, Nicaragua. Haar vader Jossy (42) werkt ’s nachts als beveiliger en repareert overdag motors, terwijl haar moeder Kenia (33) het huishouden runt. Josselyngs familie is een van de 90 families in Nagarote die in samenwerking met Habitat Nicaragua en partners hun moddervloer vervangen hebben door een betonnen vloer. Dit is onderdeel van Habitats ambitieuze 100.000 vloerenproject in Latijns-Amerika.

“Dit project is een geschenk uit de hemel,” zegt Kenia. “We waren hard aan het sparen voor een betonnen vloer, maar konden het nog niet betalen. Nu kunnen we met dat geld een andere verbetering aan het huis maken.”

Het is een simpele som. Als je een moddervloer vervangt met een betonnen vloer worden de bewoners minder ziek. Cementvloeren verminderen diarree met 50%, infecties van parasieten en bloedarmoede met wel 80%. Een concrete manier om ziektes te bestrijden en levens te verbeteren!

 

Nieuwsbrief
Sluiten