Een beter en gezonder leven voor Kataline en haar 10 kinderen


Kataline heeft tien kinderen, waarvan er vijf nog thuis wonen. Haar man liet het gezin vier jaar geleden in de steek en sindsdien staat ze er alleen voor. Kataline – die een rugprobleem heeft – wiedt de tuin van een andere familie en verdient daar ongeveer € 0,70 per dag mee. Niet genoeg om alle monden te voeden, laat staan om haar kinderen een veilig onderkomen te bieden.

Daarom bouwde Habitat samen met haar dochters een huis. Een veilig, hygiënisch huis met toegang tot schoon water, een toilet én genoeg plek voor de kinderen.

Dankzij het nieuwe huis kunnen Katalina’s kinderen elke dag naar school. Hiervoor misten ze regelmatig school omdat ze ziek waren. De vloer waar ze op sliepen veranderde na elke bui in modder omdat het dak lekte, en daar werden ze erg ziek van. Ook de toegang tot schoon water betekent veel voor het gezin. Katalina hoeft nu niet meer 6 uur per dag te lopen om water te halen. Ze kan daardoor meer werken en meer geld verdienen. Geld dat ze wil investeren in de opleiding van haar kinderen. Zo leidt de bouw van één huis tot een betere gezondheid én toekomst van 11 personen.

“Dankzij ons nieuwe huis zijn mijn kinderen bijna nooit meer ziek en kunnen ze elke dag naar school!”

Nieuwsbrief
Sluiten