Olivia is een alleenstaande moeder van twee in Oeganda, die haar passie voor mode met Habitats hulp heeft omgezet in een kledingbedrijf.

In 2022 volgde Olivia een intensieve kleermakersopleiding aan het Pioneer Instituut, een partner van Habitat. Met hulp van haar familie kon ze daarna haar eerste naaimachine aanschaffen. Nu runt ze met trots haar eigen kledingbedrijf vanaf de overdekte veranda van een huis in Buwaya. Met het inkomen van haar bedrijf kan Olivia haar kinderen naar school sturen. Ondanks dat school officieel gratis is, zijn bijkomende kosten zoals schooluniformen een uitdaging voor veel families.

In haar atelier maakt Olivia voornamelijk babykleren, jurken en schooluniformen. Ze vindt het maken van korte broeken en jurken het leukst. Haar stoffen koopt ze op de lokale markt of bij een nabijgelegen winkeltje. Op een kleurrijke poster presenteert ze alle kledingstijlen waaruit haar klanten kunnen kiezen.

Olivia heeft grote dromen voor de toekomst. Ze spaart nu voor een tweede naaimachine, zodat ze andere meisjes uit het dorp kan trainen en in dienst kan nemen. Zo hoopt ze niet alleen haar bedrijf uit te breiden, maar ook andere vrouwen in haar gemeenschap kansen te bieden.

Nieuwsbrief
Sluiten