Covid-19 project Habitat Zambia

9 oktober 2020

Covid-19 project Habitat Zambia

Net als overal ter wereld heeft ook Zambia te maken met het coronavirus. De Zambiaanse regering heeft diverse maatregelen genomen: mensen moeten zoveel mogelijk binnen blijven, markten en scholen zijn gesloten. Op straat dragen mensen een mondkapje.

Voor de mensen in de gemeenschappen waar Habitat Zambia werkt, is thuisblijven meestal geen optie: thuisblijven betekent immers: niet werken en niet werken betekent geen eten. Mensen hebben meestal ook niet de middelen om zelf aan de mondkapjes te komen, om zeep te kopen of zelfs maar hun handen te wassen.

Dankzij een donatie vanuit Nederland konden we deze zomer starten met een COVID-19 noodhulp project in Zambia: Habitat helpt met zeep, handwas emmers op centrale plekken in de gemeenschappen en trainingen over hoe goed handen te wassen. Daarnaast worden er posters opgehangen en flyers uitgedeeld met informatie over COVID-19 en wat je moet doen om jezelf en je familie hiertegen te beschermen.

In november breekt het regenseizoen aan in Zambia. Dit gaat vaak gepaard met de uitbraak van infectieziekten zoals cholera. Dankzij dit COVID-19 project kunnen mensen zich ook beter beschermen tegen cholera.

Nieuwsbrief
Sluiten