Habitat gastdeelnemer Giro555 bij wederopbouw in Turkije

13 juni 2023

Hoofddorp, 13 juni 2023
Vandaag maakt Giro555 bekend dat Habitat Nederland een van de vijf gastdeelnemers is die ondersteunen bij de noodhulp en wederopbouw in de getroffen gebieden in Syrië en Turkije. Habitat gaat aan de slag in Turkije. Wij richten ons op de tweede fase: de wederopbouw na de verwoestende aardbevingen. Ons doel is zoveel mogelijk mensen uit overvolle tentenkampen terug naar hun – herstelde en (weer) veilige – huis te helpen. Wij nemen de schade op en beoordelen welke huizen nog bewoonbaar zijn en verrichten bij herstelwerkzaamheden aan huizen. En misschien nog wel het belangrijkste, wij geven informatie begeleiden de getraumatiseerde bevolking zodat zij ook weer terug naar huis dúrven en hun leven eindelijk weer op kunnen pakken.

Habitat was in het verleden al vaker gastdeelnemer bij Giro555: na de tsunami 2004 en na de aardbevingen in Haïti in 2010 en recent nog bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen zorgden wij voor opvang in buurlanden Polen, Roemenië en Hongarije. Wij zijn blij ook in deze actie van Giro555 weer te kunnen meebouwen.

Giro555-actievoorziter Michiel Servaes: “Vier maanden na de start van de actie is de hulpverlening nog in volle gang en met de toevoeging van deze vijf gespecialiseerde hulporganisaties kunnen we de slagkracht van deze actie verder opschalen. Ze zijn een welkome aanvulling zowel qua specialisatie als expertise op de hulp die nu al geboden wordt. Ieder gebied in Syrië en Turkije kent zijn eigen uitdagingen dus we maken gebruik van elkaars lokale netwerken om samen de meest kwetsbare mensen te bereiken.”

Meer lezen over Habitats hulp in Turkije >>

Een korte video over de eerste 3 maanden hulp

Nieuwsbrief
Sluiten