Aardbeving Turkije en Syrië – noodhulp en wederopbouw

8 februari 2023

Syrië en Turkije zijn getroffen door allesverwoestende aardbevingen. De ravage is enorm. Duizenden gebouwen en woonhuizen stortten in en elk uur loopt het aantal slachtoffers nog op. De angst en ontreddering zijn hartverscheurend.

Wij zijn in gedachten bij de slachtoffers van deze vreselijke ramp. Habitat staat in nauw contact met collega-organisaties in het rampgebied en wij steunen het levensreddende werk dat zij doen in deze moeilijke omstandigheden.

Habitat helpt bij wederopbouw
Habitat is zelf op dit moment nog niet aanwezig in het rampgebied. In de eerste acute noodhulpfase zijn vooral medische zorg, voedsel en water nodig.  Daarna moet de schade worden hersteld en het getroffen gebied weer opgebouwd.

Als huisvestingsexpert ligt daar onze toegevoegde waarde. Wij bereiden ons al voor op de wederopbouw, waarin we onze partnerorganisaties ter plaatse zullen helpen met technisch advies. Naast onze bouwkundige kennis begeleiden wij hen in onze beproefde wederopbouwmethode “pathways to permanence” en delen onze ervaringen na eerdere aardbevingen in Haïti en Nepal.

Wil je bijdragen aan onze noodhulp? Elke donatie is van harte welkom!
Met jouw bijdrage kunnen wij de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië helpen om hun bestaan weer op te bouwen.

Meer informatie en steunen >>

Nieuwsbrief
Sluiten