1 jaar later: Habitats hulp aan vluchtelingen Oekraïne

24 februari 2023

Het is vandaag een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Een jaar met talloze slachtoffers en zeker 13 miljoen mensen die noodgedwongen hun huis ontvluchtten: de grootste vluchtelingenstroom in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. Meer dan de helft van deze gevluchte Oekraïners zocht onderdak in de buurlanden.
Habitat kwam meteen na het uitbreken van de oorlog in actie. Wij hielpen met noodopvang in buurlanden – van warme tenten tot gratis hotelovernachtingen voor mensen die uitgeput en ontredderd de grens over kwamen. Al snel verschoof onze hulp naar huisvestingsoplossingen voor de middellange en lange termijn en boden wij vluchtelingen een veilige plek om hun leven zo goed als mogelijk weer op te pakken.

Habitat heeft het afgelopen jaar meer dan 35.000 mensen uit Oekraïne geholpen

Wij zijn dankbaar dat wij vanuit Nederland al zoveel mensen hebben kunnen helpen dankzij vele gulle giften van bedrijven en donateurs en de bijdrage van Giro555.
Ook nu de oorlog het tweede jaar ingaat, blijft Habitat in de buurlanden werken aan duurzame huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. En wij bouwen sinds kort ook in Oekraïne zelf. Met partnerorganisaties zetten wij ons in voor het herstel van de huisvestigingssector. Zo dragen wij als huisvestingsexpert ons steentje bij in een duurzame wederopbouw in dit door oorlog zo verscheurde land.

Meer lezen?
In deze PDF (EN) lees je het uitgebreide verslag van onze hulp het afgelopen jaar in Polen, Hongarije en Roemenië en onze plannen voor de komende tijd.

Wilt u meebouwen voor Oekraïne? Elke bijdrage is welkom. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd!

Nieuwsbrief
Sluiten