Een leven in dienst van anderen—voormalig first lady en Habitat ambassadeur Rosalynn Carter overleden 

20 november 2023

Zondag overleed voormalig first lady van de Verenigde Staten, Rosalynn Carter. Samen met haar man Jimmy Carter, voormalig president van de Verenigde Staten, zette zij zich bijna 40 jaar in voor Habitat. Ze overleed zondag in haar huis in Plains, Georgia, op 96-jarige leeftijd. 

Na hun vertrek uit het Witte Huis zette Rosalynn Carter haar maatschappelijke betrokkenheid voort door zich nog meer te focussen op liefdadigheidsprojecten. In maart 1984 zette zij en haar man zich voor het eerst in voor Habitat, in de buurt van hun huis in Georgia, waar Habitat for Humanity werd opgericht. Later dat jaar voegden de Carters zich bij Habitat-vrijwilligers in de Lower East Side van New York om een verlaten gebouw te renoveren in samenwerking met gezinnen die betaalbare huisvesting nodig hadden. Dat markeerde Habitat’s eerste Jimmy Carter Work Project, dat later werd omgedoopt tot het Jimmy & Rosalynn Carter Work Project. Sindsdien werkte de voormalig president en first lady samen met meer dan 104.000 vrijwilligers in de VS en deden ze jaarlijks mee aan projecten om huizen te bouwen in het buitenland. Samen zijn ze in 14 landen geweest, en bouwden en renoveerden ze in totaal 4.390 Habitat-huizen.

Rosalynn Carter is van onschatbare waarde geweest voor Habitat, en de vele mensen die ze heeft geholpen. We zijn erg dankbaar voor haar inzet, en wensen Jimmy Carter veel sterkte toe met dit enorme verlies.

“Eén van de belangrijkste lessen in het leven is dat, ongeacht wie je bent
of waar je woont,
je echt een verschil kunt maken in je omgeving.”

– Rosalynn Carter (1927-2023) 

 

Nieuwsbrief
Sluiten