Terugblik Habitat Dam-tot-Damloop 2022

23 september 2022

Ook in 2022 deed Habitat Nederland weer mee met de Dam-tot-Damloop! Na de superwarme, zonnige editie van 2019 was er 2 jaar geen Damloop en helaas was de 8e deelname van Habitat een regenachtige editie. Maar het team liet zich niet ontmoedigen door een paar regenbuitjes!  Ze liepen dan ook niet (alleen) voor zichzelf, maar (ook) voor Habitat.

Van de 20 lopers in het Habitat team waren er dit jaar  14 van Triple Jump. Wij danken dit bedrijf, en alle Damlopers voor hun enthousiaste deelname!  Samen liepen ze het prachtige bedrag bij elkaar van ruim € 6.500.

En het mooie is: een van de acties loopt nog door: Jill loopt in december 2022 de marathon in Valencia en werft tot die tijd nog meer donaties voor ons: bekijk hier de sponsoractie van Jill Dorjath >> 

Waar doen we het voor?
Zoals je weet bouwt Habitat huizen in ontwikkelingslanden, omdat wij vinden dat een veilig huis dé basis is voor een betere toekomst. Al meer dan 39 miljoen mensen wonen dankzij Habitat in een veilig huis maar er is nog heel veel meer te doen: nog steeds leeft 1 van elke 5 mensen ter wereld in een krot!

Met jouw sponsorgeld steun je het werk van Habitat, zoals bijvoorbeeld alle acties die nu in gang zijn om een veilig onderdak te vinden voor vluchtelingen uit Oekraïne die vanwege de oorlog hun eigen huis ontvluchtten. Maar we werken ook door in Oeganda, waar we niet alleen huizen bouwen, maar ook jongeren de kans geven een vakopleiding te volgen, zodat ze kunnen voorzien in hun eigen inkomen en dat van hun familie. En in Kenia, waar we meebouwen aan het verduurzamen van de bouwsector en voor werkgelegenheid zorgen voor (met name vrouwen) in deze sector. We zorgen ook voor toegang tot schoon drinkwater en degelijke toiletten. Samen bouwen we een duurzame toekomst!

Nieuwsbrief
Sluiten