Marlayne en Buddy naar Oeganda

25 februari 2020

Marlayne Sahupala en Buddy Vedder met Habitat naar Oeganda

Beleef de reis mee via Instagram

Van 29 februari tot en met 8 maart reizen Marlayne Sahupala en Buddy Vedder met Habitat for Humanity door Oeganda. Ze bezoeken Habitatprojecten, ontmoeten gezinnen die Habitat helpt in Oeganda, nemen een kijkje achter de schermen bij het bouwen van een Habitathuis en beleven het dagelijks leven in Oeganda. Via Instagram doen ze elke dag verslag van deze bijzondere reis.

Marlayne

Marlayne Sahupala is al sinds 2018 ambassadeur van Habitat. Vorig jaar ging zij naar Cambodja om het werk van Habitat met eigen ogen te zien én mee te bouwen. De reis maakte een onuitwisbare indruk. Als ambassadeur heeft Marlayne door deze reis veel mensen kunnen vertellen over Habitat. Marlayne: “Het gevoel iets te kunnen bijdragen was geweldig. Een stevig waterdicht huis geeft mensen de regie terug op hun eigen leven. Het biedt uitzicht op een betere toekomst, dat heb ik met mijn eigen ogen kunnen zien.”
Volgende week reist ze opnieuw af naar een Habitatproject, dit keer in Oeganda, in het hart van Afrika. En Marlayne gaat niet alleen, deze keer reist ze samen met Buddy Vedder!

Buddy

Multitalent Buddy Vedder is acteur, presentator en zanger én kandidaat (of misschien wel de mol?) in het twintigste seizoen van ‘Wie is de Mol?’ Samen met Marlayne stond hij afgelopen jaar in het theater met de tour ‘The Legends We’ve Lost’. En nu gaan Buddy en Marlayne dus samen met Habitat op deze bijzondere reis! Buddy kan niet wachten en kijkt er naar uit de mensen in Oeganda te ontmoeten.

Project in Oeganda

Habitat ondersteunt in dit project in Oeganda kwetsbare gezinnen en de gemeenschappen waarin ze leven. Dit zijn gezinnen zijn die bestaan uit weeskinderen en hun verzorgers, gezinnen met een alleenstaande ouder of gezinnen met gehandicapte kinderen. Door omstandigheden zijn deze gezinnen zelf niet in staat om voor een goede leefomgeving te zorgen. Met een veilig huis krijgen zij een goede basis en zelfstandig verder bouwen aan de toekomst.

Naast een huis helpt Habitat jongeren met een vakopleiding – als timmerman, kapster of kleermaker kunnen zij een beter bestaan op kunnen bouwen en positieve bijdrage leveren aan de gemeenschap waarin ze leven. Een van hen is Ruth. Afgelopen jaar studeerde zij af. Ze ging aan de slag als kok in een restaurant, maar wilde het liefst een eigen eethuis beginnen. Zij is dan ook heel trots dat ze in februari de deuren kon openen van haar eigen eethuis. En volgende week schuiven Marlayne en Buddy bij haar aan voor een Oegandese maaltijd!

Verder praten met Marlayne en/of Buddy over hun reis?

Wilt u Marlayne en/of Buddy interviewen na de reis, neem contact op met Wilma van der Heide van Habitat Nederland (020-8002970 of 06-1424 9276/w.vanderheide@habitat.nl).
Ook hebben wij foto- en filmmaterialen om het verhaal van Marlayne en Buddy te ondersteunen.Over Habitat Nederland
Habitat for Humanity is een internationale non-profit organisatie die bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Een solide dak boven je hoofd, stevige muren en schoon drinkwater – dat is de basis. Daarom bouwt Habitat huizen, samen met de nieuwe huiseigenaren. Habitat is actief in meer dan 70 landen. Wereldwijd leven dankzij Habitat al meer dan 29 miljoen mensen in een veilig huis. Zij hebben nu uitzicht op een hoopvolle toekomst.

In boekjaar 2019 heeft Habitat Nederland, mede dankzij alle donateurs en de inzet van vele vrijwilligers, gemiddeld 2.500 mensen per maand geholpen. Elke maand 2.500 mensen die aan een beter leven konden bouwen! Samen bouwen we een beter leven.Foto: Mitch BlaauwMeer informatie over het project en de reis

Nieuwsbrief
Sluiten